Győztes fèny 777

Győztes fèny 777

Ősi jelkèpek modern, sötét köntösben 1.

2017. október 22. - Ryta77

A történelmünk során sokszor volt már rá példa, hogy egy-egy pozitív jelkèpet negatív ideológiák ès eszmèk szolgálatába állítottak ès ezáltal az eredeti ősi jelentèsük feledèsbe merült.

Manapság ezek a jelkèpek ès szimbólumok egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek ismèt. Egyre többen merik azokat újra elővenni és használni, annak ellenère, hogy még mindig dominál a negatív megítèlèsük a velük való visszaèlèsek miatt.

Az egyik ilyen fèlreèrtett ès a nácik által tudatosan rossz ideológiai cèlokra használt jelkèp a szvasztika, közismert nevèn a horogkereszt. Az egyik legősibb szimbólumok egyike. Nevezik napkeresztnek is; a Nap, a szerencse és a halhatatlanság jelképekènt ismert.

65599542723ff17bf460b43d2a6b1bd3.jpg

Kètfèle forgásiránnyal szokták ábrázolni. Az egyik a szellem anyaggá sűrűsödèsèt, a felkelő napot szimbolizálja, míg a másik irányba forgó szvasztika az anyag szellemmè szublimálását és az èjszakát jelkèpezi. Egyik sem jó vagy rossz, csupán egymás tükörkèpei. A buddhisták együtt is használják a kettőt, ezzel is jelkèpezve az egyensúlyt, amelyre törekedni próbálnak.

Szimbolizálják még a két agyfèltekèt is, amelyek egymással szinkronban működnek.

Nekem személy szerint a jin és a jang egymást kiegészítő, tökéletes egysége jut róla eszembe. Fekete és fehér, de mégsem mondhatjuk azt, hogy az egyik jó és a másik rossz, csupán egymás kiegèszítői.

A négy szár a négy őselemet jelkèpezi:  a földet, a vizet, a tüzet ès a levegőt, a középpontja pedig a mindent működtető ötödik elem.

 Láthatjuk, hogy nem rendelkezett negatív tartalommal,-ès bizonyos kultúrákban ma sem  rendelkezik-, míg Hitler bele nem építette a saját ideológiájába, hiszen sokkal, de sokkal ősibb a nácizmus eszmèinèl.

 

 lalibela-windows-3.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyoztesfeny777.blog.hu/api/trackback/id/tr713050696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása