Győztes fèny 777

Győztes fèny 777

Nèzőpontváltás

2017. október 15. - Ryta77

Minden dolognak, esemènynek, helyzetnek több oldala van. Akár egy kockát, több szögből, több oldalról is megvizsgálhatjuk azt. Èpp ezért nem lètezik egyetlen jó út, egyetlen helyes válasz sem, minden attól függ,hogy honnan nèzzük. Ettől lesz olyan relatív a valóság a három dimenziós világban. 

Sok út vezethet ugyanahhoz a cèlhoz ès nem biztos, hogy ezek közül az utak közül bármelyik is rossz volna. Az egyik rövidebb, a másik hosszabb, kanyargós vagy egyenes, meredek vagy lejtős, göröngyös vagy sima, de egyik sem rossz.

dontes_lead.jpg

 Valaki jobbról nézi ugyanazt, valaki balról, megint másvalaki felülről vagy alulról. Nem egyezik a nèzőpont, ezért úgy tűnhet, hogy nem ugyanazt látják mindannyian. 

Valójában ugyanannak az egésznek látják egy-egy töredèkèt. Èszrevehetnèk, ha a rèszletekről felemelnèk a fókuszukat a teljessègre.

A tekintet, a figyelem felemelèsèben van a lènyeg, hogy ne vesszen el a teljesség az apró részletek mögött.

Ha felülről figyelsz egy adott esemènyt, akkor sokkal tisztábban fogod a lènyeget látni,-mert az egèszet látod-, mintha lentről próbálnád puzzle-kènt összeilleszteni a különböző rèszleteket, amiket az elme sokszor torzít , hogy annak láthassa, aminek látni akarja. Ragaszkodik egy darabkához, míg elvet egy másikat.

puzzle-1261138_960_720.jpg

Annyira sok kis részlet van, és mindannyian mást tartunk fontosnak és máskènt látjuk azt.

Egy kockának is hat oldala van. Nem fogod tudni, hogy egy kockával állsz szemben, ha csak egy oldalát nèzet meg. Meg kell nèzni minden oldalról, ami sokszor hosszadalmas ès körülmènyes ès nem is biztos, hogy össze fog állni a kép arról, hogy ez egy kocka, főleg ha meg vagy győződve róla, hogy kockák nem lèteznek, csak nègyzetek.

tgjhlm1462869048841.jpg

Ha viszont felülről kezded a vizsgálatát egyből rájöhetsz erre.

Ezért ahelyett, hogy vègigjárod a hat oldalát, választhatod a hetedik utat is, ami megmutatja a teljes, valós kèpet, amit nem torzítva szerkeszt össze az elmèd a neki tetsző vagy èpp nem tetsző rèszletekből hogy megfelelhessen hitrendszereknek, dogmáknak ès tudományos kèpzeteknek.

180px-8-cell-simple.gif

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyoztesfeny777.blog.hu/api/trackback/id/tr1712981094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása